Je bent bij ons van harte welkom. Van 0 tot 100 jaar!

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK

Een kwart van de kinderen op de Brabantse Wal gaat niet naar de tandarts.

Wij gunnen iedereen een Blij Gebit. Vanaf het eerste tandje kunnen kinderen worden aangemeld. Staat een kind al ingeschreven bij een tandarts, maar past een kinderpraktijk mogelijk beter bij de behoeften, dan adviseren wij hier graag over. Is je kind door bijvoorbeeld drukte of angst bij jezelf nog niet aangemeld bij een praktijk? Hoe eerder je ze aanmeldt hoe blijer het gebit. We gaan hier samen naar kijken! Gelukkig kunnen wij vertellen dat de kosten tot 18 jaar vanuit de basisverzekering volledig worden vergoed.

Maar zijn jullie dan ook een tandarts?

Nee! Wij zijn geen tandartsen. Wij werken samen met tandartsen en ondersteunen ze. Wij zorgen er voor dat iedereen met een Blij Gebit naar de tandarts kan gaan. Het bezoek aan de tandarts vinden wij wel erg belangrijk, dus naast de bezoekjes aan ons raden wij je altijd aan 1 of 2x per jaar je tandarts te bezoeken voor controle. Wij helpen jou eraan herinneren wanneer dat weer nodig is.

Behandelingen

Preventie

We geven voorlichting en laten zien hoe je je gebit zo gezond mogelijk kan houden. Ook polijsten we je tanden en kiezen voor een lekker glad en fris gevoel.

Gebitsreiniging

Is er naast voorlichting en begeleiding een gebitsreiniging nodig, dan zullen we zeer professioneel en zachtaardig het gehele gebit reinigen.

Tandvleesbehandeling

Ben je voor het eerst bij ons en heb je "problemen" aan je tandvlees, dan maken we een plan om het tandvlees voor de toekomst weer gezond te maken.

Gaatjes

Komt onze voorlichting toch wat laat en zit er een gaatje in je tand of kies, dan zorgen wij ervoor dat deze gemaakt wordt en gaan we er samen voor zorgen dat het bij dat ene gaatje blijft.

Fluoride

Fluoride helpt om tanden en kiezen sterker te maken. We werken volgens het advies van het Ivoren Kruis. Is er extra aandacht nodig, dan zullen we dit toepassen in de praktijk of adviseren voor thuis.

Verdoven

Om er zeker van te zijn dat je niks voelt bij wat uitgebreidere afspraken, sturen we je tand of kies naar dromenland, een stuk relaxter.

Röntgenfoto

We vinden het leuk om je gebit op de foto te zetten dat we je digitaal ook kunnen volgen, maar op gewone foto’s kan je natuurlijk niet alles goed zien. Dus om de juiste diagnose te stellen maken we ook zwart wit foto’s (röntgenfoto’s) om in je tanden en kiezen te kunnen kijken.

Sealen

Heb je een groefje of putje in je kies, dan kunnen we de kies sealen, zodat de haren van je tandenborstel weer alles goed schoon kunnen poetsen. Zo gebeurd, en het doet geen pijn.

Coaching

Achter iedere mond zit een ander verhaal. Misschien vind je het spannend om te komen, of spelen er andere dingen. Met onze achtergrond in kindercoaching en kinderpsychologie kijken we samen naar het probleem en de juiste oplossing!

Prinsessen en piraten kiezen

Om een zieke kies op een kindvriendelijke manier te beschermen tegen pijn en groter wordende gaatjes plaatsen we een roestvrijstalen (RVS) kroontje. Dit heet de Hall-techniek. We hebben dan zelfs geen boor of verdoving nodig. Maar het is alleen mogelijk als de tand of kies niet te veel beschadigd is. De tanden en kiezen waar kroontjes op zitten, wisselen net als gewone tanden en kiezen.

Daniëlle helpt jou als je het een beetje spannend vindt!

Het is altijd een beetje spannend om nieuwe avonturen te beleven en het ene avontuur is leuker dan het andere, wij willen ervoor zorgen dat angst niet een rol speelt in de tandheelkunde door onze unieke aanpak. Maar stel je bent toch echt wel bang dan bieden we een luisterend oor en geven net wat meer liefde en aandacht.