Ons doel is het voorkomen van gebits- en tandvleesproblemen

IK WIL GRAAG INSCHRIJVEN

Wat doet BlijGebit precies?

Onze mondhygiënisten en assistenten adviseren kinderen bij het verzorgen van hun tanden. We nemen de tijd om echt naar het kind te luisteren. Komt een kind angstig binnen, gaan we eerst eens even zitten op de zitzak, want de komst naar BlijGebit is totaal niet eng en mag een feestje zijn! We besteden veel tijd aan preventie, maar mocht er toch een behandelingen nodig zijn, dan kunnen wij ook bijvoorbeeld gaatjes vullen, sealen, kroontjes zetten of tandvlees­behandelingen toepassen.

Maar zijn jullie dan ook een tandarts?

Nee! Wij zijn geen tandartsen. We zijn geen vervanging van een tandarts, maar werken juist met ze samen en ondersteunen ze. We stimuleren dan ook om naast de bezoekjes aan BlijGebit 1 of 2x per jaar naar de tandarts te gaan. Wij helpen jou eraan herinneren wanneer dat weer nodig is.

Verzekering & tarieven

In Nederland hebben we het geluk dat alle kinderen tot 18 jaar voor de tandarts verzekerd zijn. Uitgezonderd is esthetische tandheelkunde, denk daarbij aan beugels. Voor iedereen boven de 18 hanteren wij de vastgestelde tarieven door NZA, deze zijn te vinden op www.allesoverhetgebit.nl

Behandelingen

Preventie

We geven voorlichting en laten zien hoe je je gebit zo gezond mogelijk kan houden. Ook polijsten we je tanden en kiezen voor een lekker glad en fris gevoel.

Gebitsreiniging

Is er naast voorlichting en begeleiding een gebitsreiniging nodig, dan zullen we zeer professioneel en zachtaardig het gehele gebit reinigen.

Tandvleesbehandeling

Ben je voor het eerst bij ons en heb je "problemen" aan je tandvlees, dan maken we een plan om het tandvlees voor de toekomst weer gezond te maken.

Gaatjes

Komt onze voorlichting toch wat laat en zit er een gaatje in je tand of kies, dan zorgen wij ervoor dat deze gemaakt wordt en gaan we er samen voor zorgen dat het bij dat ene gaatje blijft.

Fluoride

Fluoride helpt om tanden en kiezen sterker te maken. We werken volgens het advies van het Ivoren Kruis. Is er extra aandacht nodig, dan zullen we dit toepassen in de praktijk of adviseren voor thuis.

Verdoven

Om er zeker van te zijn dat je niks voelt bij wat uitgebreidere afspraken, sturen we je tand of kies naar dromenland, een stuk relaxter.

Röntgenfoto

We vinden het leuk om je gebit op de foto te zetten dat we je digitaal ook kunnen volgen, maar op gewone foto’s kan je natuurlijk niet alles goed zien. Dus om de juiste diagnose te stellen maken we ook zwart wit foto’s (röntgenfoto’s) om in je tanden en kiezen te kunnen kijken.

Sealen

Heb je een groefje of putje in je kies, dan kunnen we de kies sealen, zodat de haren van je tandenborstel weer alles goed schoon kunnen poetsen. Zo gebeurd, en het doet geen pijn.

Prinsessen en piraten kiezen

Om een zieke kies op een kindvriendelijke manier te beschermen tegen pijn en groter wordende gaatjes plaatsen we een roestvrijstalen (RVS) kroontje. Dit heet de Hall-techniek. We hebben dan zelfs geen boor of verdoving nodig. Maar het is alleen mogelijk als de tand of kies niet te veel beschadigd is. De tanden en kiezen waar kroontjes op zitten, wisselen net als gewone tanden en kiezen.